Asiatisk kyllinggryte
En enkel og rask kyllinggryte med asiatiske smaker
enkel
40min
40min
Gryte
·
Asiatisk
·

Ingredienser
Porsjoner
strimlet kyllinglår
500 g
ingefær
25 g
spisspaprika
2 stk
brokkoli
250 g
kokosmelk
2.50 dl
cashewnøtter
grønt eple
1 stk
lime
0.50 stk
koriander
Basisingredienser
ris
4 porsjoner
chili
1 stk
hvitløksfedd
2 stk
kyllingbuljong
4 dl
soyasaus
2 ss
currypulver
1 ss
maisenna
2 ss
Fremgangsmåte
1
Kok ris
5min
Tilbered 4
porsjoner
ris etter anvisning
2
Steke ingredienser
15min
Stek 500
g
strimlet kyllinglår på medium varme mens du forbereder resten av ingrediensene. Fjern frøene fra 1
stk
chili Finhakk chillien, 2
stk
hvitløksfedd og 25
g
ingefær . Kutt opp 2
stk
spisspaprika og 250
g
brokkoli i passe store biter. Tillsett ingrediensene i gryten og stek i et par minutter.
3
Lag sausen
10min
Tilsett 4
dl
kyllingbuljong i gryten og rør om slik at det ikke sitter noe fond igjen i gryten. Rør inn 2.50
dl
kokosmelk 2
ss
soyasaus og 1
ss
currypulver Bland 2
ss
maisenna i litt kaldt vann og rør deretter inn i gryten. La gryten småkoke i ca 5 minutter til den har tyknet litt og kyllingen er ferdigstekt.
4
Servering
10min
Finhakk litt
cashewnøtter Kutt 1
grønt eple i små biter og hell over 0.50
saften fra
lime Server gryten med litt ris. Dryss over cashewnøtter, eplebiter og litt frisk
koriander