Bær og eplesyltetøy
Dette syltetøyet har ikke tilsatt sukker og er en miks av skogsbær og jordbær, med eple for å gi en naturlig søtning. Det er enkelt å lage og populært hos hele familien. Syltetøyet består også av 8 forskjellige planter så godt for tarmbakteriene.
enkel
15min
15min
Pålegg
·
Ingredienser
porsjoner
frosne jordbær
250 g
frosne skogsbær
400 g
søt eple
2 stk
chia frø
1 ss
Fremgangsmåte
1
Lag syltetøyet
15min
Kok opp litt vann. Tilsett 250
g
frosne jordbær og rør rundt slik at alle sidene av bærene blir varmebehandlet. Dette er for å redusere risiko for bakterier. Ta bærene ut og legg på fat. Tilsett 400
g
frosne skogsbær og rør rundt slik som med jordbærene. Ta ut de største bærene og legg med jordbærene. Skrell 2
stk
søt eple og rasp dem. Tilsett gryten. La småkoke et par minutter.
Del bærene som ligger på fatet i mindre biter. Tilsett gryten.
Tilsett 1
ss
chia frø og rør godt rundt.
Tilsett syltetøyet i en krukke. Hvis syltetøyet ikke har tykkelsen du ønsker etter et par timer kan du tilsette litt mer chia frø og røre godt.