Skip to content

Handleliste

Handlelisten er tom

Bær og eplesyltetøy

Dette syltetøyet har ikke tilsatt sukker og er en miks av skogsbær og jordbær, med eple for å gi en naturlig søtning. Det er enkelt å lage og populært hos hele familien. Syltetøyet består også av 8 forskjellige planter så godt for tarmbakteriene.

enkel

15min

15min

Pålegg

·

Bær og eplesyltetøy

Ingredienser

porsjoner

frosne jordbær

250 g

frosne skogsbær

400 g

søt eple

2 stk

chia frø

1 ss

Fremgangsmåte

1

Lag syltetøyet

15min

  • Kok opp litt vann.
  • Tilsett
    250 g frosne jordbær og rør rundt slik at alle sidene av bærene blir varmebehandlet. Dette er for å redusere risiko for bakterier. Ta bærene ut og legg på fat.
  • Tilsett
    400 g frosne skogsbær og rør rundt slik som med jordbærene. Ta ut de største bærene og legg med jordbærene.
  • Skrell
    2 stk søt eple og rasp dem. Tilsett gryten. La småkoke et par minutter.
  • Del bærene som ligger på fatet i mindre biter. Tilsett gryten.
  • Tilsett
    1 ss chia frø og rør godt rundt.
  • Tilsett syltetøyet i en krukke.
  • Hvis syltetøyet ikke har tykkelsen du ønsker etter et par timer kan du tilsette litt mer chia frø og røre godt.