Bananpannekaker
Denne bananpannekakeoppskriften er supergod og enkel å lage. Jeg bruker surmelk (kefir og yoghurt funker også) for å få mye mer smak.
enkel
25min
25min
Vafler og Pannekaker
·

Ingredienser
porsjoner
banan
3 stk
egg
2 stk
surmelk
3 dl
Basisingredienser
smør
100 g
hvetemel
2 dl
salt
0.50 ts
natron
0.50 ts
klarnet smør
Fremgangsmåte
1
Lag røre
10min
Begynn å smelte 100
g
smør Mos 2
stk
banan og tilsett i en bolle. Tilsett 2
egg og pisk sammen noen sekunder. Tilsett 2
dl
hvetemel, 0.50
ts
salt og 0.50
ts
natron Tilsett 2
dl
surmelk og rør godt til alt er blandet og det ikke er noen klumper med hvetemel. Hvis du ønsker en tynnere røre kan du nå tilsette 1
dl
surmelk til. Tilsett det smeltede smørret og miks røren. La røren svelle i noen minutter.
2
Stek pannekakene
15min
Sett stekepannen på medium varme og tilsett litt
klarnet smør Begynn å kutte opp 1
stk
banan i tynne skiver mens du steker pannekakene. Hell ca 1/2 dl røre per pannekake i stekepannen. Legg 2 til 3 skiver med banan på pannekaken. Stek til undersiden har fått en gyllen farge før du snur den og steker videre. Server gjerne med brunost og syltetøy.