Skip to content

Handleliste

Handlelisten er tom

Enkel blomkål og purresuppe med sprø bacon

Denne blomkål og purresuppen er veldig enkel å lage og har minimalt med ingredienser. Perfekt i en travel hverdag.

enkel

15min

25min

Suppe

·

Blomkål og purresuppe med sprø bacon

Ingredienser

porsjoner

purre

1 stk

blomkål

1 stk

melk

2 dl

bacon

150 g

creme fraiche 35%

1 dl

Basisingredienser

kyllingkraft

5 dl

salt og pepper

Server gjerne med nystekte baguetter

Fremgangsmåte

1

Kok suppen

5min

  • Kutt
    1 purre i tynne strimler. Legg den hvite delen i en gryte, og den grønne delen til siden. La purren surre i gryten med en dash vann imens du kutter blomkål.
  • Kutt
    1 blomkål i biter. Ta vare på noen små buketter du kan bruke til garnityr, legg resten i gryten.
  • Tilsett
    5 dl kyllingkraft og 2 dl melk.
  • Kok opp og la det småkoke i ca 15 minutter, til blomkålen er mør. Lag granityren imens.

    2

    Lag garnityr

    15min

  • Del
    150 g bacon i biter og stek til de er nesten ferdig.
  • Tilsett blomkålbukettene du satte til side i pannen og stek med baconet til de har fått litt farge, men fortsatt er sprøe.

    3

    Lag suppen

    5min

  • Når suppen er ferdig kokt, bruk en stavmikser til å kjøre suppen gjevn.
  • Smak til suppen med crème fraîche (ca
    1 dl creme fraiche 35% ), og kjør den litt til.
  • Tilsett resten av purren i suppen.
  • Smak til med
    salt og pepper.
  • Server suppen med litt garnityr på toppen, og gjerne nystekte baguetter.