Enkel blomkål og purresuppe med sprø bacon
Denne blomkål og purresuppen er veldig enkel å lage og har minimalt med ingredienser. Perfekt i en travel hverdag.
enkel
15min
25min
Suppe
·

Ingredienser
porsjoner
purre
1 stk
blomkål
1 stk
melk
2 dl
bacon
150 g
creme fraiche 35%
1 dl
Basisingredienser
kyllingkraft
5 dl
salt og pepper
Server gjerne med nystekte baguetter
Fremgangsmåte
1
Kok suppen
5min
Kutt 1
purre i tynne strimler. Legg den hvite delen i en gryte, og den grønne delen til siden. La purren surre i gryten med en dash vann imens du kutter blomkål. Kutt 1
blomkål i biter. Ta vare på noen små buketter du kan bruke til garnityr, legg resten i gryten. Tilsett 5
dl
kyllingkraft og 2
dl
melk. Kok opp og la det småkoke i ca 15 minutter, til blomkålen er mør. Lag granityren imens.
2
Lag garnityr
15min
Del 150
g
bacon i biter og stek til de er nesten ferdig. Tilsett blomkålbukettene du satte til side i pannen og stek med baconet til de har fått litt farge, men fortsatt er sprøe.
3
Lag suppen
5min
Når suppen er ferdig kokt, bruk en stavmikser til å kjøre suppen gjevn. Smak til suppen med crème fraîche (ca 1
dl
creme fraiche 35% ), og kjør den litt til. Tilsett resten av purren i suppen. Smak til med
salt og pepper. Server suppen med litt garnityr på toppen, og gjerne nystekte baguetter.