Cottage pie
enkel
45min
1t og 15m
Middagspai
·
Ingredienser
Porsjoner
kjøttdeig
800 g
gul løk
1 stk
kjøttkraft
4 dl
gulrot
1 stk
stilk stangselleri
1 stk
tomatpure
2 ss
frosne erter
100 g
potet
1000 g
melk
parmesan
Basisingredienser
salt og pepper
hvitløksfedd
4 stk
rosmarin
1 ss
timian
1 ss
Worcestershire saus
2 ss
smør
100 g
Fremgangsmåte
1
Lag kjøttsaus
10min
I en gryte: Begynn å stek 800
g
kjøttdeig. Krydre med
salt og pepper. Kutt opp 1
stk
gul løk og tilsett i gryten. Stek videre. Finhakk 4
stk
hvitløksfedd og tilsett i gryten. Tilsett 4
dl
kjøttkraft
2
Tilsett grønnsaker og krydder
10min
Kutt 1
gulrot og 1
stilk stangselleri i små biter og tilsett gryten. Tilsett 1
ss finhakket
rosmarin, 1
ss finhakket
timian, 2
ss
Worcestershire saus og 2
ss
tomatpure Tilsett 100
g
frosne erter og la gryten småputre imens du fortsetter på neste steg.
3
Lag potetmos
30min
Del 1000
g
potet i mindre biter og legg i en kjele. Du velger selv om du vil skrelle potetene eller ikke. Fyll kjelen med vann til det akkurat dekker potetbitene. Kok potetene til de er møre. Sil potetene og ta vare på vannet. Tilsett 100
g
smør og pakk det ned i potetene så det begynner å smelte. Mos potetene den mengden du ønsker. Har du beholdt skallet på anbefaler jeg å la det være igjen noen hele biter med potet. Spe på med
melk samtidig som du smaker til med salt og pepper til potetmosen smaker slik du ønsker og har fått riktig konsistens.
4
Lag paien
25min
Sett ovnen på ca. 190 C˚ Tilsett litt potetmos i gryten slik at den tykner litt. Jeg bruker opp til 1/5 av potetmosen. Er gryten for tørr kan du tilsette litt av vannet fra du kokte potetene. Smak til gryten om den trenger mer krydder. Hell gryten over i en ildfasts form (bruk stekepannen hvis den tåler ovn) Legg resten av potetmosen i et gjevne lag på toppen av gryten. Strø over med litt revet
parmesan. Sett i ovnen i ca 15-20 minutter, til toppen har fått en litt gyllen farge.
5
Server
Server gjerne med en frisk salat