Skip to content

Handleliste

Handlelisten er tom

Cottage pie

enkel

45min

1t og 15m

Middagspai

·

Ingredienser

Porsjoner

kjøttdeig

800 g

gul løk

1 stk

kjøttkraft

4 dl

gulrot

1 stk

stilk stangselleri

1 stk

tomatpure

2 ss

frosne erter

100 g

potet

1000 g

melk

parmesan

Basisingredienser

salt og pepper

hvitløksfedd

4 stk

rosmarin

1 ss

timian

1 ss

Worcestershire saus

2 ss

smør

100 g

Fremgangsmåte

1

Lag kjøttsaus

10min

  • I en gryte: Begynn å stek
    800 g kjøttdeig. Krydre med salt og pepper.
  • Kutt opp
    1 stk gul løk og tilsett i gryten. Stek videre.
  • Finhakk
    4 stk hvitløksfedd og tilsett i gryten.
  • Tilsett
    4 dl kjøttkraft

    2

    Tilsett grønnsaker og krydder

    10min

  • Kutt
    1 gulrot og 1 stilk stangselleri i små biter og tilsett gryten.
  • Tilsett
    1 ss finhakket rosmarin, 1 ss finhakket timian, 2 ss Worcestershire saus og 2 ss tomatpure
  • Tilsett
    100 g frosne erter og la gryten småputre imens du fortsetter på neste steg.

    3

    Lag potetmos

    30min

  • Del
    1000 g potet i mindre biter og legg i en kjele. Du velger selv om du vil skrelle potetene eller ikke.
  • Fyll kjelen med vann til det akkurat dekker potetbitene.
  • Kok potetene til de er møre.
  • Sil potetene og ta vare på vannet.
  • Tilsett
    100 g smør og pakk det ned i potetene så det begynner å smelte.
  • Mos potetene den mengden du ønsker. Har du beholdt skallet på anbefaler jeg å la det være igjen noen hele biter med potet.
  • Spe på med
    melk samtidig som du smaker til med salt og pepper til potetmosen smaker slik du ønsker og har fått riktig konsistens.

    4

    Lag paien

    25min

  • Sett ovnen på ca. 190 C˚
  • Tilsett litt potetmos i gryten slik at den tykner litt. Jeg bruker opp til 1/5 av potetmosen. Er gryten for tørr kan du tilsette litt av vannet fra du kokte potetene.
  • Smak til gryten om den trenger mer krydder.
  • Hell gryten over i en ildfasts form (bruk stekepannen hvis den tåler ovn)
  • Legg resten av potetmosen i et gjevne lag på toppen av gryten.
  • Strø over med litt revet
    parmesan.
  • Sett i ovnen i ca 15-20 minutter, til toppen har fått en litt gyllen farge.

    5

    Server

  • Server gjerne med en frisk salat