Skip to content

Handleliste

Handlelisten er tom

Enchiladas med hjemmelaget tortilla wraps

Lag enchiladas helt fra bunnen. Det tar litt lenger tid, men det blir både sunnere og smaker bedre. Denne oppskriften gir ca 4 store, 6 medium eller 8 små enchiladas.

middels

1t

1t og 20m

Ovnsrett

·

Enchiladas med hjemmelaget tortilla wraps

Ingredienser

porsjoner

strimlet kyllinglår

500 g

lime

1 stk

gul løk

1 stk

paprika

1 stk

hakkede tomater

800 g

sorte bønner

320 g

revet ost

200 g

koriander

Basisingredienser

salt og pepper

paprika krydder

1 ss

spisskummen

1 ss

vann

1.25 dl

smør

75 g

hvetemel

225 g

salt

0.50 ts

bakepulver

0.50 ts

klarnet smør

hvitløksfedd

4 stk

Server gjerne med en frisk salat og litt guacamole.

Fremgangsmåte

1

Mariner kyllingen

5min

  • I en bolle: Tilsett
    500 g strimlet kyllinglår.
  • Krydre kjøttet med
    salt og pepper, 1 ss paprika krydder og 1 ss spisskummen.
  • Tilsett saften fra
    1 lime.
  • Miks godt sammen og la kjøttet marinere seg mens du fortsetter på resten av oppskriften.

    2

    Lag tortilladeigen

    15min

  • Kok opp
    1.25 dl vann
  • Del
    75 g smør i mindre biter og tilsett det varme vannet.
  • I en bolle (til kjøkkenmaskinen): Tilsett
    225 g hvetemel, 0.50 ts salt og 0.50 ts bakepulver. Tilsett vannet med smørbitene. Miks ingrediensene.
  • Elt deigen i en kjøkkenmaskin eller for hånd i ca 5-10 minutter, til den er glatt og smidig.
  • Del deigen opp i ønsket mengde lefser.
  • Form små boller av hver bit.

    3

    Lag enchiladas fyllet

    15min

  • Begynn å varme opp en stekepanne, evt en bred gryte. Tilsett litt vann.
  • Finhakk
    1 gul løk og tilsett stekepannen.
  • Kutt
    1 paprika i biter og tilsett stekepannen.
  • Tilsett litt
    klarnet smør når vannet har fordampet.
  • Finhakk
    4 hvitløksfedd og tilsett stekepannen.
  • La ingrediensene steke i par minutter.
  • Tilsett
    800 g hakkede tomater
  • Kok opp under omrøring.
  • Tilsett
    320 g sorte bønner og den marinerte kyllingen.
  • La sausen stå å småputre imens du rør rundt iblant. La den stå i minst 15 minutter imens du fortsetter på neste steg.

    4

    Stek tortillalefsene

    20min

  • Begynn å varme opp en stor stekepanne på medium til medium-høy varme. Ikke tilsett noe i stekepannen.
  • Strø litt hvetemel på kjøkkenbenken og kjevl en bolle til en tynn lefse
  • Stek lefsen i stekepannen. Når den har boblet litt opp er den klar til å snus, ca 1-2 minutter.
  • Legg lefsen rett i en beholder som holder på fuktigheten, slik at lefsene holder seg myke.
  • Gjenta til alle lefsene er stekt.

    5

    Lag enchiladasene

    25min

  • Skru på ovnen på 200 grader, gjerne med grillelementet på.
  • Smak til enchiladas fyllet om det trenger mer krydder. Øs av noen spiseskjeer av sausen og sett til side. Prøv å bare få saus, ingen biter.
  • Finn frem
    200 g revet ost. Sett ca 1/5 til side som skal strøs på toppen av enchiladasene, resten skal fordeles likt i hver enchiladas.
  • Finn frem en ildfast form.
  • Hell litt enchiladas fyll i en tortillalefse og strø over litt revet ost. Rull sammen lefsen og legg i den ildfaste formen med sømsiden ned. Gjenta med resten av lefsene.
  • Hell sausen over enchiladasene og dryss over resten av osten.
  • Sett i ovnen i ca 10-15, til osten på toppen har blitt gyllen og sprø.
  • Dryss over litt
    koriander og server.