Skip to content

Handleliste

Handlelisten er tom

Enkel chilli con carne

enkel

30min

50min

Gryte

·

Ingredienser

Porsjoner

kjøttdeig

400 g

gul løk

1 stk

tomatpure

140 g

hakkede tomater

400 g

kjøttkraft

4 dl

rød paprika

1 stk

grønn paprika

1 stk

bønner

460 g

Basisingredienser

ris

4 porsjoner

hvitløksfedd

4 stk

chili

1 stk

spisskummen

1 ts

paprika krydder

1 ss

kayennepepper

salt og pepper

Server gjerne med litt guacamole, rømme, tortillachips og frisk koriander.

Fremgangsmåte

1

Tilbered ris

  • Tilbered
    4 porsjoner ris etter anvisning, slik at de er ferdig med resten av gryten.

    2

    Kjøttsaus

    15min

  • I en gryte: Begynn å stek
    400 g kjøttdeig
  • Kutt opp
    1 stk gul løk og tilsett i gryten. Stek videre.
  • Finhakk
    4 stk hvitløksfedd og tilsett i gryten.
  • Tilsett
    140 g tomatpure , 400 g hakkede tomater og 4 dl kjøttkraft

    3

    Tilsett grønnsaker og krydder

    35min

  • Fjern frøene fra
    1 stk chili og finkuttet. Tilsett gryten.
  • Kutt opp
    1 rød paprika og 1 grønn paprika i små biter. Tilsett gryten.
  • Tilsett
    1 ts spisskummen og 1 ss paprika krydder. Smak til med kayennepepper, salt og pepper.
  • Tilsett
    460 g ferdigkokte bønner. Kidneybønner eller sorte bønner passer foreksempel fint.
  • La gryten småkoke i minst 20 min.

    4

    Server

  • Server gjerne med nykokt ris, litt rømme, frisk koriander og guacamole.