Enkel chilli con carne
enkel
30min
50min
Gryte
·
Ingredienser
Porsjoner
kjøttdeig
400 g
gul løk
1 stk
tomatpure
140 g
hakkede tomater
400 g
kjøttkraft
4 dl
rød paprika
1 stk
grønn paprika
1 stk
bønner
460 g
Basisingredienser
ris
4 porsjoner
hvitløksfedd
4 stk
chili
1 stk
spisskummen
1 ts
paprika krydder
1 ss
kayennepepper
salt og pepper
Server gjerne med litt guacamole, rømme, tortillachips og frisk koriander.
Fremgangsmåte
1
Tilbered ris
Tilbered 4
porsjoner
ris etter anvisning, slik at de er ferdig med resten av gryten.
2
Kjøttsaus
15min
I en gryte: Begynn å stek 400
g
kjøttdeig Kutt opp 1
stk
gul løk og tilsett i gryten. Stek videre. Finhakk 4
stk
hvitløksfedd og tilsett i gryten. Tilsett 140
g
tomatpure , 400
g
hakkede tomater og 4
dl
kjøttkraft
3
Tilsett grønnsaker og krydder
35min
Fjern frøene fra 1
stk
chili og finkuttet. Tilsett gryten. Kutt opp 1
rød paprika og 1
grønn paprika i små biter. Tilsett gryten. Tilsett 1
ts
spisskummen og 1
ss
paprika krydder. Smak til med
kayennepepper,
salt og pepper. Tilsett 460
g ferdigkokte
bønner. Kidneybønner eller sorte bønner passer foreksempel fint. La gryten småkoke i minst 20 min.
4
Server
Server gjerne med nykokt ris, litt rømme, frisk koriander og guacamole.