Skip to content

Handleliste

Handlelisten er tom

Enkel hjemmelaget lapskaus

Lapskaus er klassisk norsk husmannskost, og denne oppskriften er både enkel og relativt rask å lage. Bruk små kjøttbiter for kortere tilberedningstid, og tilsett gjerne rotgrønnsaker som persillerot og sellerirot for ekstra smak. Tips: Har du rester av potetmos, kan du erstatte noe av potetene med det.

enkel

45min

60min

Gryte

·

lapskaus med flattbrød

Ingredienser

porsjoner

storfekjøtt

1000 g

kjøttkraft

8 dl

potet

1000 g

kålrot

400 g

gulrot

3 stk

purre

1 stk

Basisingredienser

salt og pepper

Server gjerne med litt flatbrød og tyttebærsyltetøy.

Fremgangsmåte

1

Tilbered kjøtt

10min

  • Tilsett
    1000 g storfekjøtt som er oppdelt i små biter i en gryte. Du kan brune kjøttet først for mer smak, men trenger ikke.
  • Tilsett
    8 dl kjøttkraft og kok opp. (Du kan tilsette mer senere hvis du synes gryten blir for tykk)
  • Skrell
    600 g potet. Del i noen få store biter. Tilsett gryten.
  • La kjøttet og potetbitene koke til kjøttet er relativt mørt. Begynn på grønnsakene imens.

    2

    Kutt grønnsaker

    20min

  • Rens og kutt alle grønnsakene i terninger (ca 1x1 cm), eller skiver. Putt sammen i en skål.
  • 400 g potet. Ta gjerne med skallet på potetene.
  • 400 g kålrot.
  • 3 stk gulrot.
  • 1 stk purre. Legg purren i en egen skål.

    3

    Mos potetene og tilsett grønnsakene.

    30min

  • Når det er ca 30 minutter igjen til kjøttet er klart kan du forsiktig fiske ut bitene med potet som er i gryten. Legg i en skål.
  • Tilsett alle grønnsakene utenom purren i gryten og kok opp.
  • Mos potetene. Du kan tilsette litt veske fra gryten hvis det trengs. Hell mosen i gryten.
  • La gryten koke i ca 15 minutter. Tilsett mer veske ved behov.
  • Tilsett purren og la det koke ca 15 minutter, til grønnsakene er møre og kjøttet er ferdig.
  • Smak til med
    salt og pepper

    4

    Server

  • Server gjerne med litt flatbrød og nyrørt tyttebærsyltetøy.