Enkelt klarnet smør (ghee)
Klarnet smør (ghee) er smør der man har fjernet vann og melkeproteiner fra fettet. Det tåler mye høyere varme en vanlig smør og brukes blant annet til å steke mat.
enkel
5min
15min

Ingredienser
dl klarnet smør
Basisingredienser
smør
500 g
Fremgangsmåte
1
Smelt smør
10min
Smelt 500
g
smør på svak varme. Pass på at melkeproteinet som legger seg på bunnen av kjelen ikke blir så varmt at det bobler opp. Hvis det skulle skje er det bare å senke varmen og øse vekk det hvite som har lagt seg på toppen.
2
Hell i beholder
5min
Hell det klarnede smørret forsiktig over i en beholder. Stopp å hell når du nærmer deg det hvite melkeproteinet som liger i bunn av gryten. Det som er igjen kan du helle i en skål og sette i kjøleskapet. Etter et par timer vil fettlaget på toppen stivnet, mens melkeproteiner på bunnen er fortsatt flytende. Da er det lett å skille det fra hverandre.
Oppbevar i kjøleskapet.