Grateng med kjøttdeig og poteter
Kjøttdeiggrateng med poteter og smeltet ost. Perfekt hverdagsmiddag som både er enkel å lage og full av smak.
enkel
30min
50min
Ovnsrett
·
One-Pot
·

Ingredienser
porsjoner
kjøttdeig
400 g
Helios grillkrydder
1 ss
gul løk
1 stk
potet
400 g
kjøttkraft
2 dl
creme fraiche 35%
2.50 dl
ost
100 g
Basisingredienser
hvitløksfedd
4 stk
Fremgangsmåte
1
Lag gryte
30min
Varm opp en stekepanne, gjerne en som tåler ovn. Begynn å steke 400
g
kjøttdeig. Krydre kjøttdeigen med 1
ss
Helios grillkrydder. Kutt opp 1
gul løk og tilsett stekepannen. Kutt 400
g
potet i små terninger. Tilsett stekepannen. Finhakk 4
hvitløksfedd. Tilsett stekepannen og stek i et par minutter. Tilsett 2
dl
kjøttkraft og rør godt rundt slik at all fond løsner fra pannen. Rør inn 2.50
dl
creme fraiche 35%. La gryten stå og småkoke til potetene er møre, ca 10-15 minutter.
2
Gratiner
20min
Sett ovnen på grillfunksjon. Smak til gryten om den trenger mer krydder. Tilsett gryten i en form som tåler ovn. Legg 100
g
ost på toppen. Stek til osten har smeltet og blitt litt gyllen.
3
Server
Server gjerne med en frisk salat.