Skip to content

Handleliste

Handlelisten er tom

Grateng med kjøttdeig og poteter

Kjøttdeiggrateng med poteter og smeltet ost. Perfekt hverdagsmiddag som både er enkel å lage og full av smak.

enkel

30min

50min

Ovnsrett

·

One-Pot

·

Grateng med kjøttdeig og poteter

Ingredienser

porsjoner

kjøttdeig

400 g

Helios grillkrydder

1 ss

gul løk

1 stk

potet

400 g

kjøttkraft

2 dl

creme fraiche 35%

2.50 dl

ost

100 g

Basisingredienser

hvitløksfedd

4 stk

Fremgangsmåte

1

Lag gryte

30min

  • Varm opp en stekepanne, gjerne en som tåler ovn.
  • Begynn å steke
    400 g kjøttdeig. Krydre kjøttdeigen med 1 ss Helios grillkrydder.
  • Kutt opp
    1 gul løk og tilsett stekepannen.
  • Kutt
    400 g potet i små terninger. Tilsett stekepannen.
  • Finhakk
    4 hvitløksfedd. Tilsett stekepannen og stek i et par minutter.
  • Tilsett
    2 dl kjøttkraft og rør godt rundt slik at all fond løsner fra pannen.
  • Rør inn
    2.50 dl creme fraiche 35%.
  • La gryten stå og småkoke til potetene er møre, ca 10-15 minutter.

    2

    Gratiner

    20min

  • Sett ovnen på grillfunksjon.
  • Smak til gryten om den trenger mer krydder.
  • Tilsett gryten i en form som tåler ovn.
  • Legg
    100 g ost på toppen.
  • Stek til osten har smeltet og blitt litt gyllen.

    3

    Server

  • Server gjerne med en frisk salat.