Hjemmelaget yoghurt
Med tid, melk og litt yoghurt kan du lage yoghurt hjemmefra. Du kan gjerne erstatte noe av melken med fløte for en fetere yoghurt.
enkel
15min
10t og 25m
Fermentering
·

Ingredienser
Ønsket mengde yoghurt i dl
melk
10 dl
yoghurt naturell med levende bakterier
1 ss
Fremgangsmåte
1
Varm melken
5min
Varm 10
dl
melk under omrøring til melken når 82 grader. Hell melken i en helt ren glassbeholder.
2
Tilsett yoghurtkultur
20min
La melken kjøle seg ned til ca 42 grader, rør om av og til. Tilsett 1
ss
yoghurt naturell med levende bakterier og rør til det blander seg.
3
Fermenter
10t
Sett beholderen i et område som har omtrent 42 grader. La beholden stå i mellom 5 og 24 timer. Jo lenger det står jo tykkere blir konsistensen. Oppbevar i kjøleskap når fermenteringen er ferdig.
Tips: ta vare på litt av den hjemmelagde yoghurten og bruk den når du vil lage yoghurt igjen.