Skip to content

Handleliste

Handlelisten er tom

Hjemmelaget yoghurt

Med tid, melk og litt yoghurt kan du lage yoghurt hjemmefra. Du kan gjerne erstatte noe av melken med fløte for en fetere yoghurt.

enkel
15min
10t og 25m

Fermentering

·

Hjemmelaget yoghurt i en kruke og i en skål med topping

Ingredienser

Ønsket mengde yoghurt i dl

melk

10 dl

yoghurt naturell med levende bakterier

1 ss

Fremgangsmåte

1

Varm melken

5min

  • Varm
    10 dl melk under omrøring til melken når 82 grader.
  • Hell melken i en helt ren glassbeholder.

    2

    Tilsett yoghurtkultur

    20min

  • La melken kjøle seg ned til ca 42 grader, rør om av og til.
  • Tilsett
    1 ss yoghurt naturell med levende bakterier og rør til det blander seg.

    3

    Fermenter

    10t

  • Sett beholderen i et område som har omtrent 42 grader.
  • La beholden stå i mellom 5 og 24 timer. Jo lenger det står jo tykkere blir konsistensen.
  • Oppbevar i kjøleskap når fermenteringen er ferdig.

    Tips: ta vare på litt av den hjemmelagde yoghurten og bruk den når du vil lage yoghurt igjen.