Jegergryte - viltgryte
Denne enkle jegergryten smaker veldig godt med viltkjøtt, men man kan også bruke storfekjøtt.
enkel
40min
2t
Gryte
·
Ingredienser
Porsjoner
viltkjøtt
800 g
kjøttkraft
4 dl
gul løk
1 stk
einebær
12 stk
gulrot
3 stk
sjampinjong
250 g
fersk timian
2 ss
creme fraiche 35%
1.50 dl
frosne aspargesbønner
100 g
Basisingredienser
salt og pepper
Server gjerne med rørt tyttebær og potetmos.
Fremgangsmåte
1
Lag base
60min
Kutt opp 800
g
viltkjøtt i medium biter (ca 1-2 cm). Brun kjøttet hvis du vil. I en gryte: Tilsett kjøttet og 4
dl
kjøttkraft . Kok opp. Finhakk 1
gul løk . Tilsett gryten. Tilsett 12
knuste
einebær La gryten stå og småkoke til kjøttet er nesten helt mørt, ca. 1 til 2 timer.
2
Tilsett grønnsaker og krydder
60min
Kutt 3
stk
gulrot og 250
g
sjampinjong i små skiver. Finhakk 2
ss
fersk timian Tilsett gryten og la det koke i ca 30 minutter, til gulrøttene er møre. Rør inn creme fraiche til du er fornøyd med smaken (ca. 1.50
dl
creme fraiche 35% ) og smak til med
salt og pepper Tilsett 100
g
frosne aspargesbønner og la gryten koke 5 minutter til.
3
Server
Server gjerne med potetmos og nyrørt tyttebærsyltetøy.