Skip to content

Handleliste

Handlelisten er tom

Jegergryte - viltgryte

Denne enkle jegergryten smaker veldig godt med viltkjøtt, men man kan også bruke storfekjøtt.

enkel

40min

2t

Gryte

·

 Jegergryte/viltgryte

Ingredienser

Porsjoner

viltkjøtt

800 g

kjøttkraft

4 dl

gul løk

1 stk

einebær

12 stk

gulrot

3 stk

sjampinjong

250 g

fersk timian

2 ss

creme fraiche 35%

1.50 dl

frosne aspargesbønner

100 g

Basisingredienser

salt og pepper

Server gjerne med rørt tyttebær og potetmos.

Fremgangsmåte

1

Lag base

60min

  • Kutt opp
    800 g viltkjøtt i medium biter (ca 1-2 cm). Brun kjøttet hvis du vil.
  • I en gryte: Tilsett kjøttet og
    4 dl kjøttkraft . Kok opp.
  • Finhakk
    1 gul løk . Tilsett gryten.
  • Tilsett
    12 knuste einebær
  • La gryten stå og småkoke til kjøttet er nesten helt mørt, ca. 1 til 2 timer.

    2

    Tilsett grønnsaker og krydder

    60min

  • Kutt
    3 stk gulrot og 250 g sjampinjong i små skiver. Finhakk 2 ss fersk timian
  • Tilsett gryten og la det koke i ca 30 minutter, til gulrøttene er møre.
  • Rør inn creme fraiche til du er fornøyd med smaken (ca.
    1.50 dl creme fraiche 35% ) og smak til med salt og pepper
  • Tilsett
    100 g frosne aspargesbønner og la gryten koke 5 minutter til.

    3

    Server

  • Server gjerne med potetmos og nyrørt tyttebærsyltetøy.