Kjøttsuppe med rotgrønnsaker
Klassisk norsk husmannskost med kjøtt, poteter og rotgrønnsaker. Suppen lager seg nesten selv og gir en sunn, smakfull og enkel middag alle liker.
enkel
40min
2t
Suppe
·

Ingredienser
porsjoner
storfekjøtt
1000 g
kjøttkraft
15 dl
gulrot
3 stk
potet
4 stk
kålrot
300 g
persillerot
200 g
sellerirot
300 g
gul løk
1 stk
purre
1 stk
Basisingredienser
hvitløksfedd
4 stk
salt og pepper
Server gjerne med litt flatbrød.
Fremgangsmåte
1
La kjøttet trekke
1t
Tilsett 1000
g
storfekjøtt i en gryte. Du kan velge om du vil dele den opp nå, eller når den er ferdig. Tilsett 15
dl
kjøttkraft og kok opp. Hvis du har noen urteplanter liggende kan du gjerne tilsette litt. For eksempel timian, rosmarin eller persille. La kjøttet småkoke til det er mørt. Ca 1-2 timer avhengig av kjøttet du bruker.
2
Forbered grønnsakene
20min
Kutt opp ønskede grønnsaker i biter. I denne oppskriften har jeg brukt: 3
stk
gulrot 4
stk
potet 300
g
kålrot 200
g
persillerot 300
g
sellerirot 1
stk
gul løk 4
stk
hvitløksfedd 1
purre. Legg for seg selv.
3
Lag suppen
30min
Ta ut kjøttet når det har blitt mørt. Sil kraften hvis det er behov. Tilsett alle grønnsakene bortsett fra purren. Kok opp. Del opp kjøttet i biter. Når grønnsakene har kokt i ca 10-15 minutter kan du legge purren og kjøttbitene oppi suppen. La koke videre i ca 15 minutter, til grønnsakene er møre. Smak til med
salt og pepper.