Skip to content

Handleliste

Handlelisten er tom

Kjøttsuppe med rotgrønnsaker

Klassisk norsk husmannskost med kjøtt, poteter og rotgrønnsaker. Suppen lager seg nesten selv og gir en sunn, smakfull og enkel middag alle liker.

enkel

40min

2t

Suppe

·

kjøttsuppe

Ingredienser

porsjoner

storfekjøtt

1000 g

kjøttkraft

15 dl

gulrot

3 stk

potet

4 stk

kålrot

300 g

persillerot

200 g

sellerirot

300 g

gul løk

1 stk

purre

1 stk

Basisingredienser

hvitløksfedd

4 stk

salt og pepper

Server gjerne med litt flatbrød.

Fremgangsmåte

1

La kjøttet trekke

1t

  • Tilsett
    1000 g storfekjøtt i en gryte. Du kan velge om du vil dele den opp nå, eller når den er ferdig.
  • Tilsett
    15 dl kjøttkraft og kok opp.
  • Hvis du har noen urteplanter liggende kan du gjerne tilsette litt. For eksempel timian, rosmarin eller persille.
  • La kjøttet småkoke til det er mørt. Ca 1-2 timer avhengig av kjøttet du bruker.

    2

    Forbered grønnsakene

    20min

  • Kutt opp ønskede grønnsaker i biter. I denne oppskriften har jeg brukt:
  • 3 stk gulrot
  • 4 stk potet
  • 300 g kålrot
  • 200 g persillerot
  • 300 g sellerirot
  • 1 stk gul løk
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 purre. Legg for seg selv.

    3

    Lag suppen

    30min

  • Ta ut kjøttet når det har blitt mørt. Sil kraften hvis det er behov.
  • Tilsett alle grønnsakene bortsett fra purren. Kok opp.
  • Del opp kjøttet i biter.
  • Når grønnsakene har kokt i ca 10-15 minutter kan du legge purren og kjøttbitene oppi suppen. La koke videre i ca 15 minutter, til grønnsakene er møre.
  • Smak til med
    salt og pepper.