Kremet pasta med italienske kjøttboller
Denne enkle middagen er rask å tilberede, men smaker likevel fantastisk. Jeg bruker creme fraiche som gir sausen en litt syrlig smak, men man kan gjerne bruke fløte istedenfor. Jeg bruker Metervare sin rå salsicciapølse Sinsenkrysset.
enkel
25min
25min
Pasta
·
Italiensk
·

Ingredienser
porsjoner
rå salsicciapølse
300 g
pasta
2 porsjoner
parmesan
50 g
creme fraiche 35%
1 dl
Basisingredienser
klarnet smør
Fremgangsmåte
1
Tilbered kjøttbollene
10min
Begynn å varme en stor stekepanne på medium varme. Finn frem 300
g
rå salsicciapølse og snitt den opp. Lag små kjøttboller av pølsen. Tilsett
klarnet smør i stekepannen, og begynn å stek kjøttbollene.
2
Lag kremet pasta
15min
Begynn å tilberede 2
porsjoner
pasta Rasp 50
g
parmesan Stek kjøttbollene til de er ferdige. Sett ned temperaturen på stekepannen og la de ligge der og holde seg varme. Ta dem ut av stekepannen ca et minutt før pastaen er ferdig og legg til side. Tilsett 1
dl
creme fraiche 35% og revet parmesan i stekepannen og rør om. Sil pastaen og ta vare på litt pastavann. Tilsett pastaen i stekepannen og rør om til parmesanen har smeltet og sausen har blandet seg godt med pastaen. Tilsett litt pastavann hvis sausen er litt tykk. Smak til om sausen trenger litt salt.
3
Server
Server pastaen med kjøttboller og gjerne litt revet parmesan på toppen