Kyllinglår og poteter i tomatsaus
Denne one-pot retten er rask å forberede og lager seg selv i ovnen. Kyllingen blir utrolig saftig, samtidig som du får sprø skinn. For ekstra mye smak kan du gjerne forberede denne dagen før og la den marinere seg over natten. Da er det bare å putte den i ovnen når det er tid for middag.
enkel
25min
1t og 30m
Ovnsrett
·
One-Pot
·

Ingredienser
Porsjoner
kyllinglår
4 stk
hakkede tomater
400 g
gul løk
1 stk
potet
6 stk
Basisingredienser
salt og pepper
hvitløksfedd
4 stk
paprika krydder
2 ss
basillikum krydder
1 ss
oregano krydder
1 ss
smør
Fremgangsmåte
1
Forbered kyllingen
10min
Legg 4
stk
kyllinglår i en ildfast form (helst med lokk). Krydre med
salt og pepper Hell 400
g
hakkede tomater i en skål. Tilsett 4
stk finhakket
hvitløksfedd , 2
ss
paprika krydder , 1
ss
basillikum krydder , 1
ss
oregano krydder og litt salt og pepper. Miks ingrediensene godt sammen. Fordel ca halvparten av sausen over kyllingen slik at all kyllingen er dekket til.
2
Forbered grønnsakene
10min
Kutt opp 1
stk
gul løk i medium biter. Kutt opp 6
stk
potet i medium biter (ca 2x2 cm). Du velger selv om du vil ha med eller uten skall. Tilsett grønnsakene i formen sammen med kyllingen. Fordel resten av tomatsausen over grønnsakene.
3
Stek retten
1t og 10m
Dekk til formen med lokk eller aluminiumsfolie og sett inn i ovnen. Stek på 160 grader i ca 40 min. Ta av lokket og skrap av sausen og krydder fra toppen av kyllingen. Legg litt
smør på hvert kyllinglår. Sett på grillfunksjon og stek videre til kyllingen har blitt sprø på toppen, ca 20 min. La kyllingen hvile i ca 10 min før servering.