Skip to content

Handleliste

Handlelisten er tom

Kyllingpasta med en hjemmelaget pesto og fetasaus

Dette er en sunn og rask middag som smaker veldig godt. I oppskriften bruker jeg frisk basillikum og fetaost til å lage en smaksrik og kremete pestosaus som er veldig rask å lage. Du kan bruke kjøpepesto istenfor, men det kan lett bli for salt.

enkel

20min

25min

Pasta

·

Kyllingpasta med en hjemmelaget pesto og fetaost saus

Ingredienser

porsjoner

strimlet kyllinglår

500 g

Santa Maria chicken and steak krydder

pinnekjærner

2 ss

potte basillikum

1 stk

parmesan

50 g

fetaost

150 g

pasta

4 porsjoner

Basisingredienser

hvitløksfedd

1 stk

olivenolje

Server gjerne med en frisk salat

Fremgangsmåte

1

Forberedelser

5min

  • Krydre
    500 g strimlet kyllinglår godt med Santa Maria chicken and steak krydder.
  • Sett på pastavann.
  • Begynn å varme en stekepanne. Tilsett
    2 ss pinnekjærner som toastes mens pannen varmer seg. Fortsett på neste steg imens.

    2

    Lag pesto og fetaostsaus

    5min

  • I en foodprosessor, tilsett
  • 1 potte basillikum
  • 50 g parmesan
  • 1 hvitløksfedd
  • 100 g fetaost
  • olivenolje (tilsett litt til å begynne med, og evt mer hvis det trengs.)
  • Pinnekjærnene som er toastet.
  • Miks sammen til en gjeve røre (det kan du gjøre samtidig som du steker kylling i neste steg)

    3

    Tilbered kylling og pasta

    10min

  • Kok
    4 porsjoner pasta etter anvisning.
  • Stek kylling til den er gjennomstekt.
  • Tilsett litt pastavann i stekepannen og rør rundt slik at al fond løsner og blir en saus som dekker kyllingen.

    4

    Server

    5min

  • Bland sammen kyllingen, sausen og pastaen.
  • Strø biter med fetaost på toppen. (ca
    50 g fetaost )
  • Server gjerne med en frisk salat til.

    Tips: har du rester kan du blande det med litt salat så har du en god pesto kylling salat til lunsj imorgen.