Kyllingpasta med en hjemmelaget pesto og fetasaus
Dette er en sunn og rask middag som smaker veldig godt. I oppskriften bruker jeg frisk basillikum og fetaost til å lage en smaksrik og kremete pestosaus som er veldig rask å lage. Du kan bruke kjøpepesto istenfor, men det kan lett bli for salt.
enkel
20min
25min
Pasta
·

Ingredienser
porsjoner
strimlet kyllinglår
500 g
Santa Maria chicken and steak krydder
pinnekjærner
2 ss
potte basillikum
1 stk
parmesan
50 g
fetaost
150 g
pasta
4 porsjoner
Basisingredienser
hvitløksfedd
1 stk
olivenolje
Server gjerne med en frisk salat
Fremgangsmåte
1
Forberedelser
5min
Krydre 500
g
strimlet kyllinglår godt med
Santa Maria chicken and steak krydder. Sett på pastavann. Begynn å varme en stekepanne. Tilsett 2
ss
pinnekjærner som toastes mens pannen varmer seg. Fortsett på neste steg imens.
2
Lag pesto og fetaostsaus
5min
I en foodprosessor, tilsett 1
potte basillikum 50
g
parmesan 1
hvitløksfedd 100
g
fetaost
olivenolje (tilsett litt til å begynne med, og evt mer hvis det trengs.) Pinnekjærnene som er toastet. Miks sammen til en gjeve røre (det kan du gjøre samtidig som du steker kylling i neste steg)
3
Tilbered kylling og pasta
10min
Kok 4
porsjoner
pasta etter anvisning. Stek kylling til den er gjennomstekt. Tilsett litt pastavann i stekepannen og rør rundt slik at al fond løsner og blir en saus som dekker kyllingen.
4
Server
5min
Bland sammen kyllingen, sausen og pastaen. Strø biter med fetaost på toppen. (ca 50
g
fetaost ) Server gjerne med en frisk salat til.
Tips: har du rester kan du blande det med litt salat så har du en god pesto kylling salat til lunsj imorgen.