Skip to content

Handleliste

Handlelisten er tom

Lasagne med squash og sopp

En vri på klassisk lasagne med masse grønnsaker

enkel

35min

1t

Pasta

·

Ovnsrett

·

Italiensk

·

Ingredienser

Porsjoner

kjøttdeig

800 g

gul løk

1 stk

hakkede tomater

800 g

tomatpure

5 ss

squash

0.50 stk

gulrot

1 stk

sjampinjong

250 g

melk

5 dl

ost

150 g

pastaplater

Basisingredienser

hvitløk

4 stk

kjøttbuljong

4 dl

oregano krydder

1 ss

smør

50 g

hvetemel

3 ss

salt

pepper

muskattnøtt

Fremgangsmåte

1

Lag kjøttsaus

5min

  • Brun
    800 g kjøttdeig
  • Tilsett
    1 stk finhakked gul løk og 4 stk finhakked hvitløk og stek et par minutter.
  • Tilsett
    4 dl kjøttbuljong og rør rundt slik at fonden som kan ha festet seg i bunnen av pannen løsner.
  • Tilsett
    800 g hakkede tomater , 5 ss tomatpure og 1 ss oregano krydder og la det småkoke.

    2

    Tilsett grønnsaker

    10min

  • Kutt
    0.50 stk squash , 1 stk gulrot og 250 g sjampinjong i små biter og tilsett kjøttsausen.
  • La sausen stå og småkoke.

    3

    Lag ostesaus

    10min

  • Smelt
    50 g smør I en kjele. Rør inn 3 ss hvetemel
  • Rør inn
    5 dl melk i små mengder av gangen, spesielt til å begynne med. Rør godt om før mer melk tilsettes for å unngå klumper.
  • Tillett
    150 g ost og la det smelte.
  • Smak til med
    salt , pepper og muskattnøtt .

    4

    Lag lasagnen

    40min

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Smak til salt og pepper i kjøttsausen. Her kan det også tilsettes mer kjøttbuljong, oregano og tomatpure hvis man ønsker en kraftigere smak.
  • Legg kjøtt,
    pastaplater og ostesaus lagvis i 2-5 lag. Avslutt med kjøttsaus og ostesaus.
  • Sett inn i ovnen i ca 20-30 min eller til osten har blitt sprø og gyllen.