Lasagne med squash, sopp og brokkoli
En vri på klassisk lasagne med masse grønnsaker
enkel
35min
1t
Pasta
·
Ovnsrett
·
Italiensk
·

Ingredienser
Porsjoner
kjøttdeig
400 g
gul løk
1 stk
hakkede tomater
800 g
tomatpure
5 ss
squash
1 stk
gulrot
1 stk
sjampinjong
150 g
brokkoli
1 stk
melk
5 dl
ost
250 g
pastaplater
Basisingredienser
hvitløk
4 stk
kjøttbuljong
4 dl
oregano krydder
1 ss
smør
50 g
hvetemel
3 ss
salt
pepper
muskattnøtt
Fremgangsmåte
1
Lag kjøttsaus
5min
Brun 400
g
kjøttdeig Tilsett 1
stk finhakked
gul løk og 4
stk finhakked
hvitløk og stek et par minutter. Tilsett 4
dl
kjøttbuljong og rør rundt slik at fonden som kan ha festet seg i bunnen av pannen løsner. Tilsett 800
g
hakkede tomater , 5
ss
tomatpure og 1
ss
oregano krydder og la det småkoke.
2
Tilsett grønnsaker
10min
Kutt 1
stk
squash , 1
stk
gulrot og 150
g
sjampinjong i små biter og tilsett kjøttsausen. Kutt av toppene på 1
stk liten
brokkoli og del i mellomstore biter. Skrell stilken og kutt i mindre biter. Legg 10 biter med brokkolitopper til side og tilsett resten i kjøttsausen. La sausen stå og småkoke.
3
Lag ostesaus
10min
Smelt 50
g
smør I en kjele. Rør inn 3
ss
hvetemel Rør inn 5
dl
melk i små mengder av gangen, spesielt til å begynne med. Rør godt om før mer melk tilsettes for å unngå klumper. Tillett 150
g
ost og la det smelte. Smak til med
salt ,
pepper og
muskattnøtt .
4
Lag lasagnen
40min
Sett ovnen på 200 grader. Smak til salt og pepper i kjøttsausen. Her kan det også tilsettes mer kjøttbuljong, oregano og tomatpure hvis man ønsker en kraftigere smak. Legg kjøtt,
pastaplater og ostesaus lagvis i 2-5 lag. Avslutt med kjøttsaus og ostesaus. Dytt brokkolitoppene litt ned i ostesausen og legg over 100
g
ost Sett inn i ovnen i ca 30-40 min eller til osten har blitt sprø og gyllen.