Skip to content

Handleliste

Handlelisten er tom

Pannekaker

Myke og gylne pannekaker som passer til både frokost, lunsj og dessert. Server med sukker, blåbærsyltetøy eller bacon for en ekte klassiker.

enkel

20min

45min

Vafler og Pannekaker

·

pannekaker

Ingredienser

porsjoner:

melk

5 dl

egg

4 stk

Basisingredienser

smør

100 g

hvetemel

3 dl

salt

1 ts

klarnet smør

Fremgangsmåte

1

Lag pannekakerøre

30min

  • Begynn å smelt
    100 g smør.
  • I en stor bolle: Bland
    3 dl hvetemel og 1 ts salt.
  • Tilsett halvparten av
    5 dl melk og visp til røren er klumpfri. Rør inn resten av melken.
  • Pisk inn
    4 stk egg.
  • La røren svelle i 25 min.

    2

    Stek pannekakene

    15min

  • Smelt litt
    klarnet smør i en varm stekepanne.
  • Hell en øse med røre i pannen og vend på pannen til røren ligger jevnt.
  • Snu pannekaken når den er fast på toppen, og stek til den er gyllen på begge sider.
  • Brett pannekaken sammen og legg den under et forkle for å holde varmen til de er klare for servering.
  • Gjenta til alle pannekakene er stekt.

    3

    Server

  • Server gjerne med nyrørt syltetøy eller bacon og sukker.