Pannekaker
Myke og gylne pannekaker som passer til både frokost, lunsj og dessert. Server med sukker, blåbærsyltetøy eller bacon for en ekte klassiker.
enkel
20min
45min
Vafler og Pannekaker
·

Ingredienser
porsjoner:
melk
5 dl
egg
4 stk
Basisingredienser
smør
100 g
hvetemel
3 dl
salt
1 ts
klarnet smør
Fremgangsmåte
1
Lag pannekakerøre
30min
Begynn å smelt 100
g
smør. I en stor bolle: Bland 3
dl
hvetemel og 1
ts
salt. Tilsett halvparten av 5
dl
melk og visp til røren er klumpfri. Rør inn resten av melken. Pisk inn 4
stk
egg. La røren svelle i 25 min.
2
Stek pannekakene
15min
Smelt litt
klarnet smør i en varm stekepanne. Hell en øse med røre i pannen og vend på pannen til røren ligger jevnt. Snu pannekaken når den er fast på toppen, og stek til den er gyllen på begge sider. Brett pannekaken sammen og legg den under et forkle for å holde varmen til de er klare for servering. Gjenta til alle pannekakene er stekt.
3
Server
Server gjerne med nyrørt syltetøy eller bacon og sukker.