Skip to content

Handleliste

Handlelisten er tom :(

Verdens beste vafler

Disse vaflene er sprø utenpå, myke inni og smaker helt utrolig godt.

enkel
30min
45min

Annen dessert

·

verdens beste vafler

Ingredienser

porsjoner

egg

4 stk

surmelk

5 dl

kremfløte

3 dl

Basisingredienser

smør

150 g

hvetemel

6 dl

salt

1 ts

bakepulver

1 ts

vaniljepulver

1 ts

natron

0.50 ts

sukker

1 dl

Fremgangsmåte

1

Lag vaffelrøre

30min

  • Begynn å smelte
    150 g smør
  • I en bolle eller litermål, tilsett:
    6 dl hvetemel , 1 ts salt , 1 ts bakepulver , 1 ts vaniljepulver og 0.50 ts natron . Miks sammen.
  • I en annen bolle, stor nok til hele røren: Tilsett
    4 små til medium egg og 1 dl sukker . Pisk for hånd i ca 30 sekunder. Tilsett 5 dl surmelk og 3 dl kremfløte . Rør rundt til ingrediensene er godt blandet.
  • Tilsett bollen med de tørre ingrediensene sakte inn med de våte ingrediensene mens du rører rundt. Rør rundt til alt er blandet godt sammen og det ikke er noen klumper i røren.
  • Rør inn det smeltede smørret og la røren svelle i ca 15 minutter.

    2

    Stek vaflene

    15min

  • Varm opp vaffeljernet og smør det inn med litt smør.
  • Stek vaflene.
  • Server helst vaflene nystekte. Ellers kan de legges på en rist og under et kjøkkenhåndkle for å holde seg sprø og varme.
  • Server gjerne med litt nyrørt jordbærsyltetøy eller brunost.