Verdens beste vafler
Disse vaflene er sprø utenpå, myke inni og smaker helt utrolig godt.
enkel
30min
45min
Annen dessert
·

Ingredienser
porsjoner
egg
4 stk
surmelk
5 dl
kremfløte
3 dl
Basisingredienser
smør
150 g
hvetemel
6 dl
salt
1 ts
bakepulver
1 ts
vaniljepulver
1 ts
natron
0.50 ts
sukker
1 dl
Fremgangsmåte
1
Lag vaffelrøre
30min
Begynn å smelte 150
g
smør I en bolle eller litermål, tilsett: 6
dl
hvetemel , 1
ts
salt , 1
ts
bakepulver , 1
ts
vaniljepulver og 0.50
ts
natron . Miks sammen. I en annen bolle, stor nok til hele røren: Tilsett 4
små til medium
egg og 1
dl
sukker . Pisk for hånd i ca 30 sekunder. Tilsett 5
dl
surmelk og 3
dl
kremfløte . Rør rundt til ingrediensene er godt blandet. Tilsett bollen med de tørre ingrediensene sakte inn med de våte ingrediensene mens du rører rundt. Rør rundt til alt er blandet godt sammen og det ikke er noen klumper i røren. Rør inn det smeltede smørret og la røren svelle i ca 15 minutter.
2
Stek vaflene
15min
Varm opp vaffeljernet og smør det inn med litt smør. Stek vaflene. Server helst vaflene nystekte. Ellers kan de legges på en rist og under et kjøkkenhåndkle for å holde seg sprø og varme. Server gjerne med litt nyrørt jordbærsyltetøy eller brunost.