Skip to content

Handleliste

Handlelisten er tom

Verdens beste vafler

Disse vaflene er sprø utenpå, myke inni og smaker helt utrolig godt.

enkel

30min

45min

Vafler og Pannekaker

·

verdens beste vafler

Ingredienser

porsjoner

egg

4 stk

surmelk

5 dl

kremfløte

3 dl

seterrømme

2.50 dl

Basisingredienser

smør

150 g

hvetemel

6 dl

salt

1 ts

vaniljepulver

1 ts

natron

1 ts

sukker

1 dl

Fremgangsmåte

1

Lag vaffelrøre

30min

  • Begynn å smelte
    150 g smør
  • I en bolle eller litermål, tilsett:
    6 dl hvetemel , 1 ts salt , 1 ts vaniljepulver og 1 ts natron. Miks sammen.
  • I en annen bolle, stor nok til hele røren: Tilsett
    4 små til medium egg og 1 dl sukker. Pisk for hånd i ca 30 sekunder. Tilsett 5 dl surmelk , 3 dl kremfløte og 2.50 dl seterrømme. Rør rundt til ingrediensene er godt blandet.
  • Tilsett bollen med de tørre ingrediensene sakte inn med de våte ingrediensene mens du rører rundt. Bruk gjerne en sikt. Rør rundt til alt er blandet godt sammen og det ikke er noen klumper i røren.
  • Rør inn det smeltede smørret og la røren svelle i ca 15 minutter.

    2

    Stek vaflene

    15min

  • Varm opp vaffeljernet og smør det inn med litt smør.
  • Stek vaflene.
  • Tips for ekstra crispy og fluffy vafler: Hell ønsket mengde røre i midten av vaffeljernet og lukk jernet igjen. Hvis du bruker øsen til å fordele røren rundt blir vaflene mykere og mindre crispy.

    3

    Server

  • Server gjerne nystekte. Ellers kan de legges på en rist og under et kjøkkenhåndkle for å holde seg sprø og varme.
  • Server gjerne med litt nyrørt jordbærsyltetøy eller brunost.